tartelette gent Lies en Maurits

Bedankt voor jullie komst. Volg ons op instagram voor verdere updates.

tartelette.gent

Even voorstellen

Twee patissiers, Lies Dhont (28) en Maurits van Lookeren Campagne (32), die houden van; lekker eten, koken, wandelen in de bergen, en van elkaar! We bedachten samen het concept achter Tartelette. Een plek waar wij onze passie voor patisserie kunnen uitoefenen in de vorm van culinaire tartelettes. Een plek waar jullie kunnen genieten!

We brengen een vernieuwend concept, waarbij we onze taartjes 'a la minute' afwerken. Smaken en structuren als kleine kunstwerkjes kraakvers geserveerd! Lokaal, kwalitatief en passie zijn onze drijfveer!


Wat is Tartelette

Tartelette is niet alleen de naam van onze zaak, maar ook van hetgeen we maken: het Franse Tartelette is een zanddeeg gebakje. Alle taartjes hebben dezelfde krokante basis. Het is Lies haar lievelingsgebakje uit de patisserie en Maurits houdt van de uniformiteit. Samen vormen we een sterk team om vanuit deze basis echte smaakbommetjes te creëren.

Uniek concept

Wij werken de taartjes à la minute af voor de klant. We willen geen bakkers zijn die ‘s nachts de taartjes in de kelder bereiden, maar gebruiken eerder de werkwijze van een restaurant. We bieden zo een nog niet eerder gezien, uniek concept aan. Onze ervaring leerde ons dat dit voor heel veel voordelen kan zorgen, zoals: de taartjes komen kraakvers tot bij de klant, afgewerkt met eetbare bloemetjes uit eigen tuin. Het biedt ons ook de mogelijkheid te werken met structuren en afwerkingen die in een koeltoog hun waarde zouden verliezen.

Kunstwerkjes

Onze taartjes zijn tot in detail afgewerkt, maar de smaakt primeert. We werken met verschillende structuren en laagjes. Seizoensgebonden ingrediënten en voldoende frisheid in de smaak zijn voor ons prioritair om deze tartelettes in hartje zomer te serveren. We kiezen bewust voor kwalitatieve grondstoffen. Samenwerken met lokale en gepassioneerde mensen voor zowel de eitjes, thee als de koffie vinden we heel belangrijk.


maurits@tartelette.be


Tartelette Citroen Voor iedereen die van een zuurtje houdt, onze versie van een citroentaartje wil je geproefd hebben! (click to see the inside)

Tartelette Chocolade All time favourite! Luchtige chocolademousse met een hart van caramel. (click to see the inside)

Tartelette Peche-Nectarine-Verveinne Zacht, fris, zoet deze tartelette heeft het allemaal, de compote met verveinne is 1 van onze favorieten! (click to see the inside)

Tartelette Appel Een tarteletje voor wie houdt van veel verschillende structuren, frisse en herkenbare smaken. (click to see the inside)

Tartelette Myrtille Ook zo'n cheesecake fan, probeer dan zeker onze tartelette Myrtille met kaasmousse! (click to see the inside)

Tartelette Aardbei Durf jij deze combinatie aan, basilicum met aardbei, als je het mij vraagt 'match made in heaven'! (click to see the inside)In de pers